Spaghetti cu ton si usturoi


Un preparat delicios cu iz italian. 

Ai nevoie de:

(pentru 2-3 portii)

400g spaghetti
150g ton in ulei
3 catei de usturoi
1/2 ardei rosu
2 linguri de ulei
100ml apa plata
200ml suc de rosii sau 2-3 rosii proaspete
condimente (sare, piper, busuioc, cimbru, patrunjel verde) dupa gust



Mod de preparare:

Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele. Cand incepe sa clocoteasca apa pui spaghetele cat mai rasfirate, ca un evantai si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul pastelor.

In acest timp prepari sosul de ton. Tai felii mici cateii de usturoi si ardeiul, calesti totul intr-o tigaie cu o lingura de ulei si putina apa.

Adaugi tonul stors de ulei si sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, pui capacul si lasi sa fiarba la foc potrivit pana mai scade din apa (depinde cat de consistent vrei sa fie sosul), amestecand din cand in cand.

Cand pastele sunt fierte le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece (in felul asta elimini glutenul si nu mai ai probleme cu cresterea glicemiei), le scurgi din nou si le pui peste sosul de ton.

Adaugi condimentele si lasi pastele la foc mic pentru 2-3 minute, amestecand mereu.

Daca iti place, poti sa adaugi si putin ghimbir proaspat dat pe razatoare.

Servesti pastele calde. Dupa preferinta, poti sa razi putin cascaval deasupra lor. 

Sa ai o masa delicioasa!





Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.