Un preparat hranitor si "pufos" datorita fructului de avocado, ideal pentru micul dejun!
300g fasole uscata
3 catei de usturoi
1 avocado
sucul de la 1/2 lamaie
condimente (sare, piper) dupa gust
Mod de preparare:
In primul rand trebuie sa pui fasolea la umflat cu o seara inainte, de preferat in apa calduta. Inainte de a pune la fiert fasolea o mai clatesti o data si schimbi apa.
Pana la fierberea completa este bine sa-i schimbi apa de 1-2 ori si sa culegi spuma. Nu uita ca apa schimbata trebuie sa fie fierbinte, nu rece. Este bine sa fierbi fasolea la foc domol. Incearca sa folosesti fasole care nu este mai veche de un an, ca sa fiarba repede.
Pana la fierberea completa este bine sa-i schimbi apa de 1-2 ori si sa culegi spuma. Nu uita ca apa schimbata trebuie sa fie fierbinte, nu rece. Este bine sa fierbi fasolea la foc domol. Incearca sa folosesti fasole care nu este mai veche de un an, ca sa fiarba repede.
Cat timp se fierbe fasolea pasezi usturoiul si avocado.
Avocado il tai in doua pe lungimea lui si-i scoti samburele. Cu o lingura culegi pulpa fructului, evitand partea mai verde de langa coaja. Pulpa o stropesti cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze si o pasezi cu o furculita pana se formeaza o pasta omogena.
Cand fasolea este fiarta (bobul este moale, usor umflat si se curata pielita) scurgi apa si o pasezi cu mixerul, blenderul, masina de tocat carne sau pur si simplu cu furculita. Ca sa obtii o pasta omogena, pasezi fasolea cat timp este fierbinte. Daca se raceste, se zdrobeste mai greu si raman mici bucatele de fasole.
Cand s-a mai racit fasolea, adaugi usturoiul si avocado pasat, condimentele, sucul de lamaie si amesteci bine. Daca compozitia este prea tare, mai adaugi 1-2 linguri de ulei.
Avocado este copt si bun de consum daca atunci cand il apesi cu degetul este usor moale, coaja ia forma degetului. Daca cumperi fructul necopt, il invelesti intr-o foaie de hartie si-l pui intr-un loc intunecos, la temperatura camerei pentru 1-2 zile. Iti dai seama daca este copt si dupa pulpa fructului care trebuie sa fie cremoasa, verde-galbui, cu gust de aluna.
Avocado cu o forma mai rotunda si cu coaja dura, verde inchis are un gust mai pronuntat. Daca vrei sa profiti de proprietatile nutritive ale fructului de avocado si sa nu-i simti prea mult gustul, alege avocado in forma alungita, ca de para. Nu este bine sa folosesti avocado necopt, deoarece este toxic si nici pe cel prea moale la atingere si cu pete negre.
Avocado cu o forma mai rotunda si cu coaja dura, verde inchis are un gust mai pronuntat. Daca vrei sa profiti de proprietatile nutritive ale fructului de avocado si sa nu-i simti prea mult gustul, alege avocado in forma alungita, ca de para. Nu este bine sa folosesti avocado necopt, deoarece este toxic si nici pe cel prea moale la atingere si cu pete negre.
Fasolea batuta o servesti cu muraturi, salata de varza, cu carnaciori sau paine prajita.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Un comentariu:
Am incercat-o aseara. Super-buna :)
Trimiteți un comentariu