1 kg de praz
2 cepe mari
3-4 linguri de ulei de masline 100g masline
100 ml suc de rosii sau 1-2 rosii proaspete
condimente (sare, piper, marar, patrunjel, frunze de dafin)
Mod de preparare:
Prazul il speli si il tai bucati cum preferi tu de mari. Eu l-am taiat rondele 1-2 cm. Daca vrei bucatelele de praz sa fie bine delimitate, tai prazul in rondele de 2-3 cm si dupa preferinta, eviti sa folosesti partea foarte verde a acestuia, deoarece e mai tare si se fierbe putin mai greu decat partea alba, mai frageda si dulce.
In plus, daca folosesti partea verde a prazului, mancarea va avea gust pronuntat de praz. Cu toate acestea, adaugand in tocanita cele 2 cepe, gustul intens al prazului il vei diminua.
Ceapa o toci nu foarte marunt (ca ceapa sa nu fie iute, sa nu te faca sa plangi, o tii in apa rece pentru 10 minute inainte de a o toca) si impreuna cu prazul o pui la foc intr-o tigaie incapatoare. Mai adaugi putina apa (maxim 100 ml fiindca prazul lasa apa) si lasi sa fiarba la foc mic 15-20 minute pana se inmoaie prazul si scade apa.
La final adaugi sucul de rosii, maslinele si restul de condimente si mai lasi la foc 2 minute.
Mancarea de praz o servesti calda. Optional, poti sa alaturi mamaliga calda si mujdei sau paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu