250g de branza dulce de vaci
1-2 fire de ceapa verde
cateva fire de patrunjel si marar verde
condimente (sare, piper) dupa gust
Mod de preparare:
Speli ceapa si o toci rondele mici, maruntesti patrunjelul si mararul.
Mixezi branza proaspata pana devine o crema fina (daca pasta e prea tare, poti sa adaugi o lingura de smantana sau putin unt si amesteci pana se omogenizeaza toata compozitia), apoi adaugi ceapa, mararul si patrunjelul.
Le amesteci bine pe toate. La final mai adaugi sare si piper.
Cu cat branza de vaci e mai proaspata si mai putin degresata, cu atat ea e mai moale si nu ai nevoie de smantana sau unt. Cine are probleme cu caloriile poate inlocui smantana sau untul cu 2-3 linguri de iaurt. Crema de branza va fi foarte gustoasa.
Acest preparat poti sa-l servesti ca tartina folosind paine prajita sau sa umpli cu crema de branza un ardei gras verde, pe care il tai felii de 1 cm grosime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu