Budinca de gris cu dulceata de cirese



Un dulce delicios si usor de facut!

Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

650ml lapte
200g gris

100g dulceata de cirese
1 plic zahar vanilat
alte arome dupa preferinta






Mod de preparare:

Pui la fiert 500ml de lapte intr-un vas care nu lipeste. Intr-o cana pui grisul si 150ml de lapte caldut, fiert in prealabil si amesteci bine. Grisul va absorbi intreg laptele si vei obtine o pasta omogena. In felul acesta eviti sa se formeze cocoloase in timpul fierberii.

Cand laptele fierbe dai focul mic si adaugi zaharul vanilat. Daca iti place mai dulce pui si o lingura de zahar. Astepti ca acesta sa se dizolve, apoi pui cu lingura gris din cana, amestecand mereu pana ce compozitia se ingroasa, dar nu foarte tare (ca o smantana mai groasa).

Treci prin apa rece un bol sau o cupa si torni grisul fierbinte. Astepti ca acesta sa se raceasca apoi il rastorni pe farfuria de servit. Ornezi budinca de gris cu dulceata dupa preferinta sau cu un sos dulce de vanilie, ciocolata, zahar ars.

Sa ai un desert delicios!


Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.