Ciuperci la gratar


O mancare usoara, hranitoare si gustoasa

Ai nevoie de: 

(pentru 2 portii)

400-500g ciuperci champignons
30g de unt sau 6 linguri ulei de masline
100g branza sarata
condimente (sare, piper) dupa gust




Mod de preparare:

Speli bine ciupercile, le rupi cozile, le condimentezi putin si le lasi sa se scurga de apa pe un servet de tifon sau le tamponezi cu servetele de bucatarie.

In fiecare palarie pui putin unt sau ulei si le pui pe gratar pentru 10-15 minute, in functie de grosimea ciupercilor. Coditele le ungi putin cu ulei si le pui intregi pe gratar. Daca nu ai gratar, le pui la cuptor pentru 15 minute.

Cand sunt gata ciupercile (sunt rumenite si moi) razi branza sarata pe deasupra lor.

Optional, mai presari patrunjel verde, putina lamaie si/sau cubulete de kaiser.

Pentru varianta de post renunti la unt si branza. Si in acest mod preparate, ciupercile sunt delicioase.

Le servesti calde cu mujdei si mamaliga sau cu piure de cartofi.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.