Mancare (iahnie) de fasole cu carnat de casa


O mancare plina de arome si savoare

Ai nevoie de:
 

(pentru 4-6 portii)

500 g fasole alba uscata

2 carnati de casa
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel sau/si 2-3 bucatele de telina
150ml suc de rosii sau 2-3 rosii
condimente (sare, piper, frunza de dafin) dupa gust



 
Mod de preparare:

In primul rand trebuie sa pui fasolea la umflat cu o seara inainte, de preferat in apa calduta.

Inainte de a pune la fiert fasolea o mai clatesti o data si schimbi apa. Pana la fierberea completa este bine sa-i schimbi apa de 1-2 ori si sa culegi spuma. Nu uita ca apa schimbata trebuie sa fie fierbinte, nu rece. Fierbe fasolea la foc domol.

Legumele taiate si carnaciorii le pui timp de 10 minute cu putina apa si ulei intr-o cratita sa se caleasca/inmoaie. Daca iti place, poti pune si un catel de usturoi.

Asa faci daca folosesti carnat afumat. Carnatul crud il prajesti in prealabil. Ca sa fie si sanatos, in tigaia de prajit pui o parte ulei si doua parti apa. 

Adaugi fasolea fiarta (iti dai seama ca fasolea este fiarta cand bobul este moale, usor umflat si se curata pielita), strecurata in prealabil, condimentele si sucul de rosii sau rosiile. Lasi sa fiarba putin, pana se leaga sosul.

Optional, presari putin patrunjel si/sau marar proaspat.

Poti sa o servesti cu muraturi sau cu salata de varza.

Sa ai o masa delicioasa!



Free Blog Counter

Un comentariu:

dady spunea...

mmm sames very good ! Bon appetit !

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.