Acest fel de mancare il poti face, cu acelasi succes, cu ficatei de pui.
Ai nevoie de: (pentru 4 portii)
500 g de ficat de porc
1-2 cepe
1-2 catei de usturoi
1-2 linguri de ulei
condimente ( sare, piper, 1-2 frunze de dafin) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, ceapa tocata o lasi sa se inmoaie (la foc mic) impreuna cu frunzele de dafin, ulei si putina apa. Dupa care, pui ficatul, feliat in prealabil, lasand totul la foc mic pana scade apa.
Nu uita sa acoperi tagaia cu un capac si sa mesteci din cand in cand.
Spre final, adaugi usturoiul maruntit si restul condimentelor.
Se poate servi cu mamaliguta si mujdei sau cu cartofi piure, legume, orez.
Daca nu suporti ceapa, poti sa prepari ficatul si fara ea. Va fi la fel de gustos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu