O salata foarte fresh si hranitoare! Ai nevoie de : (pentru 2-3 portii) 300 g fasole alba uscata 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa rosie de apa sau 1-2 fire de ceapa verde 2-3 linguri ulei 1 lingura zeama de lamaie condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Lasi fasolea la umflat in apa calduta, de preferat o noapte.
Inainte de a pune la fiert fasolea o mai clatesti o data si schimbi apa. Pana la fierberea completa este bine sa-i schimbi apa de 1-2 ori si sa culegi spuma.
Nu uita ca apa schimbata trebuie sa fie fierbinte, nu rece.
Peste fasolea strecurata si racita adaugi legumele taiate marunt si/sau date pe razatoare, condimentele, uleiul si optional 1 lingura de zeama de lamaie.
Daca iti place, adaugi si piept de pui taiat cubulete sau sunca.
La final dai culoare salatei cu putin patrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu