Ciorba de peste

Ciorbe si Supe


Ai nevoie de:

1 kg crap
1 morcov
1 patrunjel
1/3 telina
1 ceapa
1 ardei
1 cartof mare
100g orez
2 rosii sau 100ml suc de rosii
400ml bors de putina
4 l apa
condimente (sare, piper, leustean verde) 

 

Mod de preparare:

Cureti pestele de solzi, branhii, intestine si-l tai in felii de 2-3 degete grosime.

Intr-o oala pui apa la fiert. Cand aceasta clocoteste pui legumele, mai putin rosiile, taiate in patru si orezul. Dupa preferinta, poti sa toci marunt legumele si apoi sa le pui la fiert.

Cand legumele sunt aproape fierte adaugi in ciorba rosiile taiate cubulete mici, borsul, potrivesti de sare si piper. Inainte de a pune rosiile in ciorba le treci prin apa clocotita si le cureti pielita.

Cantitatea de sare pe care o pui poate sa fie putin mai mare ca de obicei fiindca pestele la fierbere trage destul de multa sare. De asemenea, cantitatea de bors de putina poate varia in functie de cat de acru vrei sa fie borsul. Daca folosesti un bors de buna calitate sa tii cont de faptul ca a doua zi ciorba nu va mai fi la fel de acra precum in ziua prepararii.

Aduci iar ciorba la fierbere si cand clocoteste pui pestele. Lasi ciorba sa mai fiarba 15 minute, sub capac, la foc mic. Este foarte important sa nu mai amesteci in oala dupa ce ai pus pestele, deoarece il vei rupe bucatele.

Pentru o astfel de ciorba poti sa combini mai multe feluri de peste, printre care : crap, somn, stiuca, biban, caras.

Mai multe informatii despre cum sa alegi si sa cumperi un peste bun, gasesti in cadrul acestei retete.

Servesti ciorba calda presarata cu leustean. 

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.