Supa de pui cu turnatei


Varianta la fel de gustoasa si aspectoasa, dar mult mai rapida a taiteilor de casa sunt turnateii.
Cei mai gustosi sunt in supa de pui.

Ai nevoie de:
(pentru 6-8 portii) 

Pentru turnatei:

2 oua intregi
3 linguri de apa minerala
1 lingura ulei
4 linguri de faina alba
sare dupa gust
 



Pentru supa:

un pui mic sau 500 g carne de pasare
2-3 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
1 pastarnac
condimente (sare, piper, patrunjel verde)


Mod de preparare:

Carnea bine spalata o pui la fiert cu suficienta apa si sare. Apa sa fie rece cand pui carnea in ea; in acest fel supa va fi mai buna.
Cand da in clocot, nu uita sa culegi spuma. Verifici din cand in cand daca trebuie spumata supa. Cand carnea nu mai face spuma, adaugi legumele tocate marunt. Daca vrei supa sa fie « limpede », legumele le poti pune doar taiate in doua si inainte de a pune galustele, le scoti din oala sau strecori supa si o condimentezi.

Lasi totul la fiert sub capac, la foc mic, aproximativ 1 h 30 minute, pana cand carnea e moale si o poti desprinde de pe os.

Cat timp se fierbe carnea, prepari turnateii. Intr-un bol bati ouale intregi pana fac spuma. Adaugi apa minerala, uleiul, sarea si mai amesteci putin. Apoi presari faina pana obtii o pasta de consistenta unei smantani mai groase.

Aluatul obtinut il pui intr-un posh sau intr-o punga de plastic, strangi compozitia intr-un colt pe care-l spargi, in asa fel incat pasta sa curga usor in supa.

Este important ca in momentul in care pui compozitia in supa, aceasta sa nu clocoteasca (asa eviti ca aluatul sa se imprastie). Dai focul mic la oala de supa si astepti ca lichidul sa se limpezeasca si poti pune turnateii, dupa care mai lasi sa fiarba sub capac cateva minute, fara sa amesteci.

In functie de cat de subtire sau de gros ai intepat coltul pungii, vei obtine niste turnatei mai grosi sau mai subtiri. De asemenea, poti sa lasi pasta sa curga in mod continuu sau cu intreruperi, obtinand turnatei de dimensiuni si forme diferite. Este bine ca pasta sa nu curga in acelasi loc in oala, ci sa parcurgi intreaga suprafata a oalei.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.