Taitei de casa



Ai nevoie de:

1 ou
100 g faina
1 lingura de apa minerala
1 /2 lingura de ulei

sare
totul inmultit cu cate oua vrei sa faci aluatul

Pentru o supa de 4-6 portii este suficient sa faci taitei dintr-un singur ou.




Mod de preparare:

Bati oul spuma, adaugi uleiul, apa si sarea, mai amesteci putin si presari faina in ploaie. Ai grija ca toata faina sa fie cuprinsa in oua cam in acelasi timp, altfel o vei incorpora mai greu. Trebuie sa framanti foarte bine aluatul, ca la final sa fie neted, consistent, omogen, tare si elastic. Iti dai seama ca ai terminat cu framantatul atunci cand, la taierea aluatului in doua, vezi mici basicute. Dupa framantare, acoperi aluatul cu un servet si-l lasi sa se "odihneasca" 30 de minute.

Dupa acest timp, pe masa presarata cu faina intinzi cu ajutorul sucitorului o foaie cat mai subtire, intorcand-o pe ambele fete si presarand faina, daca mai este nevoie. In cazul in care ai facut aluatul din mai multe oua si ai mai mult aluat, il imparti in bucati egale si din fiecare intinzi cate o foaie.

Mai presari putina faina pe foaie si o lasi sa se usuce pe un servet nu mai mult de 20 de minute. Foaia sa nu fie foarte uscata, pentru ca devine sfaramicioasa si n-o mai poti taia.

In acest timp poti sa mai intorci foaia de aluat ca sa se usuce uniform.

Foaia uscata o tai fasii egale, le suprapui si le tai cat mai marunt, razand pe langa degetele cu care presezi aluatul, cu un cutit bine ascutit.

La suprapunerea fasiilor este posibil sa mai ai nevoie de putina faina sa presari pe ele, ca sa nu se lipeasca.

Daca ai masina de taitei toate fasiile obtinute le tai cu ajutorul ei.

Imprastii apoi taiteii pe masa sau pe un servet si ii lasi sa se usuce. Cind sunt destul de uscati, ii scuturi de faina si ii pui in supa sau ii pastrezi intr-un saculet de panza ori intr-o punga de hartie sa-i folosesti cand ai nevoie.

Taiteii  taiati subtire ii folosesti la supa. Daca vrei sa faci un desert cu taitei si nuca macinata, ii tai mai mare, cam de 1 cm.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.