Cartofi cu dovlecel si andive

Mancaruri cu legume
Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

2 cartofi mari
1 dovlecel mediu
2 andive
3 linguri de ulei
150ml supa de pui
2 catei de usturoi
condimente (sare, piper, nucsoara)
 


Mod de preparare: 

Cartofii ii cureti de coaja si ii tai bastonase de grosimea unui deget.

Indepartezi frunzele patate sau ingalbenite de la andive. Ai nevoie doar de frunzele albe cu galben spre varfuri. Tai cotorul andivei si desfaci frunzele mari una cate una si le treci printr-un jet de apa rece, dupa care le scuturi bine de apa.

Intr-o tigaie pui supa de pui si uleiul sa se incinga, dupa care adaugi cartofii. Pui capacul si lasi cartofii sa se patrunda la foc mediu pentru 10 minute, dupa care indepartezi capacul.

In acest timp, tai dovlecelul cubulete si cand cartofii sunt aproape gata ii pui in tigaie. Maresti putin focul si amesteci des in tigaie cu atentie ca sa nu faramitezi cartofii. Dovlecelul trebuie sa ramana crocant, el doar se inmoaie putin.

Adaugi frunzele de andiva si amesteci usor in tigaie. Nu trebuie sa mai adaugi supa de pui fiindca si dovlecelul si andivele vor lasa apa. Presari usturoiul foarte bine maruntit, condimentele si mai lasi mancarea pe foc pentru cateva minute, pana cand frunzele de andiva sunt inmuiate.

Servesti mancarea de cartofi cu dovelecl si andive impreuna cu paine prajita si salata preferata.

Sa ai o masa delicioasa!






Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.