Mancare de andive cu pui

Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii) 

1 piept de pui
4 andive
3 catei de usturoi
2 linguri ulei
150ml apa/supa de pui
condimente (sare, piper, foi dafin, nucsoara) dupa gust



Mod de preparare:
 
Carnea de pui o tai fasii si o pui intr-o tigaie cu ulei, apa, sare si foi de dafin, sa se innabuse la foc mic. Adaugi carnea in tigaie doar cand apa si uleiul sunt bine incinse. Nu uita sa pui capacul. Daca apa scade complet, mai adaugi putina apa sau supa de pui.

Intre timp, indepartezi frunzele patate sau ingalbenite de la andive. Ai nevoie doar de frunzele albe cu galben spre varfuri. Tai cotorul andivei si desfaci frunzele mari una cate una.

«Inima andivei » sau frunzulitele din interiorul andivei sunt amare si iti recomand sa nu le folosesti in mancare. Treci frunzele printr-un jet de apa rece, le scuturi de apa si cand e fiarta carnea (intra usor furculita in ea) le pui in tigaie.

Nu este nevoie sa mai adaugi apa/supa de pui deoarece andiva lasa apa. Presari usturoiul foarte bine maruntit, presari condimente daca mai este nevoie si pui capacul. Mai lasi mancarea pe foc pentru 5 minute pana cand frunzele de andive sunt inmuiate.

Servesti mancarea de andive cu carne de pui impreuna cu paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!





 
Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.