Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
1 piept de pui
4 andive
3 catei de usturoi
2 linguri ulei
150ml apa/supa de pui
condimente (sare, piper, foi dafin, nucsoara) dupa gust
Carnea de pui o tai fasii si o pui intr-o tigaie cu ulei,
apa, sare si foi de dafin, sa se innabuse la foc mic. Adaugi carnea in tigaie
doar cand apa si uleiul sunt bine incinse. Nu uita sa pui capacul. Daca apa
scade complet, mai adaugi putina apa sau supa de pui.
Intre timp, indepartezi frunzele patate sau ingalbenite de
la andive. Ai nevoie doar de frunzele albe cu galben spre varfuri. Tai cotorul
andivei si desfaci frunzele mari una cate una.
«Inima andivei » sau frunzulitele din interiorul andivei sunt amare si iti recomand sa nu le folosesti in mancare. Treci frunzele printr-un jet de apa rece, le scuturi de apa si cand e fiarta carnea (intra usor furculita in ea) le pui in tigaie.
Nu este nevoie sa mai adaugi apa/supa de pui deoarece andiva lasa apa. Presari usturoiul foarte bine maruntit, presari condimente daca mai este nevoie si pui capacul. Mai lasi mancarea pe foc pentru 5 minute pana cand frunzele de andive sunt inmuiate.
«Inima andivei » sau frunzulitele din interiorul andivei sunt amare si iti recomand sa nu le folosesti in mancare. Treci frunzele printr-un jet de apa rece, le scuturi de apa si cand e fiarta carnea (intra usor furculita in ea) le pui in tigaie.
Nu este nevoie sa mai adaugi apa/supa de pui deoarece andiva lasa apa. Presari usturoiul foarte bine maruntit, presari condimente daca mai este nevoie si pui capacul. Mai lasi mancarea pe foc pentru 5 minute pana cand frunzele de andive sunt inmuiate.
Servesti mancarea de andive cu carne de pui impreuna cu
paine prajita.
Sa ai o masa delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu