Salata de rosii cu fasole (pastai) galbena

Salate


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

200g pastai galbene
3 rosii
1 ceapa
2 castraveti
2 linguri ulei
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingurita seminte de in
1 catel de usturoi
condimente (sare, piper, patrunjel verde)


Mod de preparare:
 
Cureti pastaile de capete si le treci printr-un jet de apa rece. Le pui la fiert in apa cu sare la foc potrivit. Apa doar sa acopere usor pastaile.

Dai drumul pastailor in apa doar cand aceasta clocoteste.

Ai grija ca alegi pastai fragede, fara ata (daca sunt prea coapte, sunt dure si atoase cand le rupi bucati).

Castravetii si rosiile le feliezi, ceapa o tai pestisor, iar catelul de usturoi il maruntesti.

Cand fasolea verde este fiarta o scoti din oala cu o paleta si o lasi putin sa se scurga de apa, dupa care o tai in bucati de 3-4 cm lungime.

Toate legumele le pui intr-un bol. Separat faci un sos cu zeama de lamaie, uleiul, usturoiul si condimentele.

Torni sosul peste legumele din bol, presari seminte de in si amesteci usor. Lasi salata cateva minute la rece sa se intrepatrunda aromele.

Servesti salata alaturi de friptura preferata.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Un comentariu:

Whatafy spunea...

cred ca e foarte sanatoasa, nu-i asa?

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.