Tartar de pepene galben

Aperitive


Este o gustare cat de poate de racoritoare, gustoasa si mineralizanta!

Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

1/2 de pepene galben
2 castraveti cornichon
150g telemea de bivolita

5 masline verzi
1 lingura ulei de samburi de struguri
2 linguri suc de lamaie

1/2 lingurita seminte de in
2-3 frunze de menta
condimente (sare,  piper)



Mod de preparare:

Pepenele il speli si-l tai in jumatate. Jumatatea de pepene  pe care o folosesti la tartar o cureti de coaja, indepartezi semintele si o feliezi. Feliile sa fie de un deget grosime. Fiecare felie o tai cubulete.

Cantitatea de pepene poate sa difere in functie de marimea lui. Eu am ales un pepene destul de mare, de aproape 3kg, si nu foarte copt.

Castravetii ii speli, ii tai in patru fasii si apoi cubulete. Maslinele le maruntesti.

Telemeaua o tai si pe ea cuburi. Frunzele de menta le tai in fasii subtiri.

Toate ingredientele le pui intr-un bol, torni uleiul de samburi, sucul de lamaie si condimentezi salata.

Amesteci totul foarte usor pentru ca branza sa nu se farmiteze.

Servesti tartarul de pepene galben imediat.

Sa ai o masa delicioasa!

 






Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.