Mancare de spanac cu ciuperci

Mancaruri cu legume


Ai nevoie de: 
(pentru 4 portii) 

1kg de spanac
10 ciuperci champignon
1 ceapa alba mare
2-3 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
2 catei de usturoi
2 linguri ulei
75ml apa plata
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel si marar verde)


Mod de preparare:

Ceapa uscata o toci marunt si o pui sa se inabuse intr-o oala incapatoare, impreuna cu apa, uleiul si 2 foi de dafin. Feliezi ciupercile si le adaugi in oala. Mancarea o pregatesti la foc mediu.

Cat timp ceapa si ciupercile sunt pe foc, toci ceapa verde si usturoiul verde si le pui in oala.

De la spanac alegi doar frunzele si le speli bine de nisip, una cate una. Le pui sa se scurga de apa intr-o strecuratoare.

Cand ceapa si ciupercile s-au inmuiat, pui peste ele spanacul si amesteci foarte usor in oala. Spanacul n-are nevoie sa fiarba foarte mult, doar cateva minute. 

La final, condimentezi mancarea si opresti focul. Adaugi patrunjelul si mararul verde, precum si cateii de usturoi foarte bine maruntiti. Pui capacul si-l lasi pentru 10 minute.

Servesti mancarea de spanac cu ciuperci alaturi de mamaliga calda sau cu paine prajita. Optional, poti sa ornezi mancarea cu putina smantana.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter


Un comentariu:

Anonim spunea...

iulia este un bucatar creativ si talentat . martor ocular

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.