Ceapa rosie marinata

Muraturi si Conserve

 
Ai nevoie de: 
(pentru un borcan de 330g)

3 cepe rosii mari
5 catei de usturoi
50ml ulei de masline
3-4 linguri otet balsamic
frunze de rozmarin
sare
dupa gust


Mod de preparare:

Ceapa o cureti si o tai pestisor. Usturoiul il cureti de coaja si il strivesti (nu-l toci marunt si nici nu-l feliezi). Frunzele proaspete de rozmarin le maruntesti.

Sarezi usor ceapa, ca sa dea drumul la apa, si o pui in borcan, punand printre feliile de ceapa, bucati de usturoi si rozmarin.

Intr-un bol amesteci uleiul de masline si otetul balsamic, pe care il torni peste ceapa din borcan. Rotesti putin borcanul si-l scuturi ca sa fii sigura ca tot lichidul a patruns ceapa. Dupa care, pui capacul si pastrezi borcanul la frigider cel putin o ora.

Ceapa marinata o poti folosi la tot felul de salate si sosuri. Dupa ce ai desfacut borcanul, il pastrezi la frigider si-l consumi intr-o saptamana.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.