• Mancaruri cu pui
Categorii: Retete cu pui, Retete simple, Retete cu legume
Ai nevoie de:
(pentru 4 portii)
2 pulpe superioare de pui fara os
250g linte uscata
1 ceapa
1 morcov
2-3 linguri sos de soia
1 feliuta de ghimbir
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
(pentru 4 portii)
2 pulpe superioare de pui fara os
250g linte uscata
1 ceapa
1 morcov
2-3 linguri sos de soia
1 feliuta de ghimbir
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Lintea o alegi, o speli bine si o lasi la umflat in apa calduta o ora. Scurgi apa, adaugi alta apa si pui lintea la fiert la foc mic.
Optional, pe parcursul fierberii schimbi apa de la linte de 1-2 ori. Sa fii atenta ca apa schimbata sa fie mereu fierbinte, ca sa nu opreasca lintea din fierbere. Prima apa o schimbi dupa primul clocot.
Optional, pe parcursul fierberii schimbi apa de la linte de 1-2 ori. Sa fii atenta ca apa schimbata sa fie mereu fierbinte, ca sa nu opreasca lintea din fierbere. Prima apa o schimbi dupa primul clocot.
Carnea de pui o tai cubulete si o pui intr-o tigaie cu ulei, putina apa, sare si foi de dafin, sa se innabuse la foc mic. Nu uita sa pui capacul.
Dupa ce ai cules spuma de la carne, adaugi in tigaie ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoarea mare si putina apa, cat sa acopere usor legumele si carnea.
Condimentezi ingredientele si le lasi la foc potrivit pentru 15-20 de minute. Daca apa scade complet, mai adaugi putina apa.
Cand carnea este fiarta, pui sosul de soia, ghimbirul dat pe razatoarea mica si lintea fiarta si scursa de apa. Potrivesti de gust si mai lasi totul la foc 2-3 minute, apoi presari patrunjelul verde.
Mancarea de linte cu pui o servesti calda cu paine prajita.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
2 comentarii:
pare un deliciu de mancare: iuli da cand deschizi un restaurant ?
pentru inceput construiesc meniul:)
Trimiteți un comentariu