• Deserturi
Categorii: Retete cu fructe, Retete rapide, Retete simple, Retete de post, Retete vegetariene, Retete raw vegane
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
1 pepene galben mic
1 mango
1 mar dulce
1 para
1 ciorchine mic de struguri dulci
1 banana
50ml suc de mar
alune de padure
stafide
Mod de preparare:
Stafidele le pui la umflat pentru 15 minute in apa calda.
Mango si banana le cureti de coaja si le tai cubulete. De asemenea, tai cubulete marul si para, pe care nu le cureti de coaja. Boabele de struguri daca sunt prea mari le tai jumatati.
Toate fructele le pui in jumatatile de pepene galben, torni sucul de mar peste fructe si ornezi salata cu alune de padure si stafide.
Pentru o digestie buna, specialistii recomanda sa nu se combine fructele dulci cu cele acide la aceeasi masa. Sunt permise urmatoarele combinatii de fructe :
- fructe acide (citrice, ananas, mere acre, kiwi, visine, struguri mai acri, capsunele) cu cele subacide (piersici, nectarine, caise, pere, fructe de padure, cirese dulci)
- fructe subacide (piersici, nectarine, caise, pere, fructe de padure, cirese dulci) cu fructe dulci (stafide, banane, struguri dulci, fructe uscate, curmale, prune, papaya)
- fructele dulci cu fructele dulci
Daca simti ca fructele nu sunt suficient de aromate si de gustoase (sunt fade), poti sa storci cateva picaturi de zeama de lamaie peste ele. Zeama de lamaie accentueaza aroma fructelor. Aceasta metoda de "a elibera" savoarea fructelor se potriveste oricarui tip de fruct si poate fi folosita la orice preparat pe baza de fructe.
Dupa preferinta, picuri pe fructe putin coniac, dar nu va mai fi o reteta raw vegan.
Sa ai un desert delicios!
(pentru 2 portii)
1 pepene galben mic
1 mango
1 mar dulce
1 para
1 ciorchine mic de struguri dulci
1 banana
50ml suc de mar
alune de padure
stafide
Mod de preparare:
Stafidele le pui la umflat pentru 15 minute in apa calda.
Speli fructele. Pepenele galben il tai in jumatate, indepartezi semintele si cu o lingura iei putin din miez, dar nu foarte mult, sa nu ajungi la coaja.
Mango si banana le cureti de coaja si le tai cubulete. De asemenea, tai cubulete marul si para, pe care nu le cureti de coaja. Boabele de struguri daca sunt prea mari le tai jumatati.
Toate fructele le pui in jumatatile de pepene galben, torni sucul de mar peste fructe si ornezi salata cu alune de padure si stafide.
Pentru o digestie buna, specialistii recomanda sa nu se combine fructele dulci cu cele acide la aceeasi masa. Sunt permise urmatoarele combinatii de fructe :
- fructe acide (citrice, ananas, mere acre, kiwi, visine, struguri mai acri, capsunele) cu cele subacide (piersici, nectarine, caise, pere, fructe de padure, cirese dulci)
- fructe subacide (piersici, nectarine, caise, pere, fructe de padure, cirese dulci) cu fructe dulci (stafide, banane, struguri dulci, fructe uscate, curmale, prune, papaya)
- fructele dulci cu fructele dulci
Daca simti ca fructele nu sunt suficient de aromate si de gustoase (sunt fade), poti sa storci cateva picaturi de zeama de lamaie peste ele. Zeama de lamaie accentueaza aroma fructelor. Aceasta metoda de "a elibera" savoarea fructelor se potriveste oricarui tip de fruct si poate fi folosita la orice preparat pe baza de fructe.
Dupa preferinta, picuri pe fructe putin coniac, dar nu va mai fi o reteta raw vegan.
Sa ai un desert delicios!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu