Mancare de orez (pilaf) cu pui

Mancaruri cu pui


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii) 

2 pulpe superioare de pui dezosate
250g orez alb
1 ceapa
1 morcov
2 linguri sos de soia
1 lingura ulei
condimente (sare, piper, foi de dafin)

Mod de preparare:

Pulpele de pui le tai cubulete si le pui la innabusit 10 minute intr-o tigaie mai mare, cu o lingura ulei si o cana de apa (250ml), cu sare si o frunza de dafin. Daca este nevoie, spumezi carnea. 

Adaugi ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoarea mica. Cand ceapa s-a inmuiat putin pui in tigaie orezul.

Intr-o cana separata este bine sa ai pregatita apa fierbinte sau supa de pui fierbinte, pe care sa o adaugi treptat in tigaie, daca orezul absoarbe toata apa.

Timpul necesar fierberii orezului este de aproximativ 15 minute. Intreaga mancare o pregatesti la foc mic si cu capacul pus.

Amesteci din cand in cand in tigaie, iar cand orezul este aproape fiert adaugi sosul de soia si piperul. Dupa 2-3 minute opresti focul si mai lasi mancarea cu capacul pus inca vreo 10 minute. Dupa preferinta, poti sa pui si putin ghimbir dat pe razatoare.

Servesti mancarea de orez cu pui alaturi de gogosari murati. 

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.