Mancare de fasole verde (pastai) cu carne de pui


Ai nevoie de : 
(pentru 3-4 portii)

1kg fasole galbena
300g piept de pui
4-5 catei de usturoi

1 feliuta ghimbir
1 ceapa alba

100ml suc de rosii
2 linguri ulei de masline
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust


Mod de preparare:
Cureti pastaile de capete si le rupi in 2-3 bucati, in functie de marimea lor. Le speli bine si le pui la fiert alaturi de carnea maruntita (pui pastaile dupa ce a dat un clocot carnea si ai strans spuma ), de ceapa tocata si de ulei.

Adaugi apa in oala doar pana la nivelul pastailor. Pui capacul si lasi sa fiarba la foc potrivit pentru 30 de minute sau pana cand sunt fierte pastaile si a scazut apa.
Ai grija ca alegi pastai fragede, fara ata (daca sunt prea coapte, sunt dure si atoase cand le rupi bucati).

La final, adaugi sucul de rosii, usturoiul pisat, ghimbirul dat pe razatoarea mica si patrunjelul tocat. Potrivesti de sare si piper si mai lasi sa dea un clocot, dupa care opresti focul.

Mancarea de pastai o servesti calda.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.