Ciorba cu perisoare



Ai nevoie de: 
(pentru 6-8 portii)

Pentru perisoare:

300 g carne tocata de pui sau porc cu vita
80g orez cu bob lung
1 ou
1/2 ceapa
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde)


Pentru ciorba:

1 felie telina
1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa
1 cartof
1 ardei
5 bucati fasole verde
suc de lamaie/250ml bors de putina
2 1/2l apa plata
condimente (sare, piper, patrunjel verde, leustean) dupa gust




Mod de preparare:

Legumele le speli si le toci marunt sau le dai pe razatoarea mare. Le pui la fiert intr-o oala incapatoare. Nu uita sa pui si capacul pe oala. Din cantitatea de ceapa pastrezi o parte pentru compozitia de perisoare.

Carnea tocata (sa nu fie foarte grasa) o amesteci cu orez, ceapa foarte bine maruntita, ou, sare, piper, patrunjel tocat.

Ca sa nu se imprastie orezul in oala iti sugerez sa folosesti orez uscat, direct din punga, iar daca il speli il pui mai intai la uscat intr-o strecuratoare intr-un loc cald.

Cand ciorba fierbe, micsorezi focul si astepti ca apa din oala sa se limpezeasca (ca sa nu se imprastie perisoarele), apoi pui perisoarele de marimea unei nuci, formate intre palmele umede. Le dai drumul in ciorba pe intreaga suprafata a oalei si nu intr-un singur loc.

Ca perisoarele sa nu se sparga in ciorba, poti sa bati albusul de la un ou si sa innmoi mainile in albus de fiecare data cand formezi perisoarele.

Lasi totul la fiert pentru 20-30 de minute la foc potrivit. Cand sunt fierte perisoarele acestea se ridica la suprafata. Potrivesti de gust cu sare si piper si inchizi focul.

Daca acresti ciorba cu bors de putina il adaugi acum in oala si mai lasi ciorba pe foc pana da un clocot.

Daca folosesti zeama de lamaie, o torni in ciorba dupa ce o iei de pe foc si s-a mai racit putin, atunci cand  adaugi patrunjelul si leusteanul tocat.

Dupa preferinta, ciorba de perisoare o poti albi cu smantana sau sa o pregatesti cu suc de rosii.

Servesti ciorba alaturi de un ardei iute.

Sa ai o masa delicioasa!






Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.