Salata de icre de crap


Ai nevoie de:

50g icre de crap in saramura
1 ceapa rosie de apa
50g gris
150ml lapte dulce
200ml ulei de masline
2-3 linguri de apa minerala
sucul de la o jumatate de lamaie
condimente (piper) dupa gust
 




Mod de preparare:

Pui la fiert 100ml de lapte intr-un vas care nu lipeste. Intr-o cana pui grisul si 50ml de lapte caldut, fiert in prealabil si amesteci bine. Grisul va absorbi intreg laptele, va deveni o pasta omogena. In felul acesta eviti sa se formeze cocoloase in timpul fierberii.

Cand laptele fierbe dai focul mic si pui cu lingura gris din cana, amestecand mereu pana ce compozitia se ingroasa, dar nu foarte tare (ca o smantana mai groasa) si-l pui la racit.

Icrele ( fara sa le desarezi in prealabil) le freci mai intai cu o furculita pana se sparg. Ca sa se sparga mai usor le poti pune intre-un vas pe abur pentru cateva minute, pana devin caldute.

Dupa care incepi sa adaugi uleiul, in fir subtire si amesteci mereu. Urmezi acelasi procedeu ca si la maioneza. Pui ulei pana cand icrele devin o pasta consistenta. Le stropesti cu putina apa minerala, suc de lamaie si adaugi ulei pana cand compozitia devine din nou consistenta.
Nu uita sa amesteci continuu. Adaugi grisul caldut (grisul se poate inlocui cu 3 felii de paine alba, fara coaja, inmuiate in lapte caldut), mai stropesti compozitia cu apa si suc de lamaie si iar adaugi ulei pana cand pasta devine consistenta.

La final pui ceapa rosie taiata marunt si condimentezi cu piper dupa gust. Daca este nevoie mai pui putin suc de lamaie.

Salata este delicioasa daca o servesti pe paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.