Cocktail de paste cu ciuperci albe


Ai nevoie de:
 (pentru 2 portii)

100g paste Farfalle
100g paste Fusilli
100g ravioli cu branza
100g Tortillini
250g ciuperci albe
1 ceapa
1 morcov
2-3 catei usturoi
1/2 ardei rosu
2 linguri ulei de masline
100ml apa plata
200ml suc de rosii sau 2-3 rosii proaspete
condimente (sare, piper, busuioc, patrunjel verde) dupa gust




Mod de preparare:

Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele.

Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul pastelor.

In acest timp prepari sosul de ciuperci. Tai felii mici ciupercile, cateii de usturoi, ceapa, morcovul si ardeiul, calesti totul intr-o tigaie cu ulei si putina apa.

Adaugi sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, pui capacul si lasi la foc potrivit pana mai scade din apa (depinde cat de consistent vrei sa fie sosul), amestecand din cand in cand.

Cand pastele sunt fierte le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece (in felul asta elimini glutenul si nu mai ai probleme cu cresterea glicemiei), le scurgi din nou si le pui peste sosul de ciuperci.

Adaugi condimentele si lasi pastele la foc mic pentru 2-3 minute, amestecand mereu.

Daca iti place, poti pune si putin ghimbir proaspat dat pe razatoare.

Servesti pastele calde. Dupa preferinta, poti sa razi putin cascaval deasupra lor.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.