250 g linte uscata 1-2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1/3 telina 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 2-3 linguri de ulei de maslin 100-150 g de bulion sau 1-2 rosii proaspete 2-3 linguri de suc de lamaie 2l apa sau supa de pui condimente (sare, piper, chimen, patrunjel sau menta proaspata) dupa gust
Mod de preparare:
Lintea o alegi, o speli bine si o lasi la umflat in apa calduta o ora. Scurgi apa, adaugi alta si pui lintea la fiert la foc mic. Dupa primul clocot, daca vrei poti sa-i schimbi apa, dar nu te sfatuiesc fiindca arunci substantele nutritive din linte.
Adaugi legumele taiate cubulete mici, pui capacul (partial) si continui fierberea la foc mic. Daca nu schimbi apa la linte, pui legumele la fiert in acelasi timp cu lintea.
Cand toate legumele sunt aproape fierte, adaugi usturoiul pisat, uleiul, bulionul, sucul de lamaie si condimentele.
Daca iti place supa picanta, adaugi ardei iute. Pui capacul si lasi sa fiarba la foc domol, iar la primul clocot opresti focul.
De asemenea, daca iti place, servesti supa cu o lingura de smantana, cu branza feta sau parmezan si presari patrunjel sau menta proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu