Supa de linte




Ai nevoie de:
(pentru 4-6 portii)


250 g linte uscata
1-2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1/3 telina
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei de maslin
100-150 g de bulion sau 1-2 rosii proaspete
2-3 linguri de suc de lamaie
2l apa sau supa de pui
condimente (sare, piper, chimen, patrunjel sau menta proaspata) dupa gust



Mod de preparare:

Lintea o alegi, o speli bine si o lasi la umflat in apa calduta o ora. Scurgi apa, adaugi alta si pui lintea la fiert la foc mic. Dupa primul clocot, daca vrei poti sa-i schimbi apa, dar nu te sfatuiesc fiindca arunci substantele nutritive din linte.

Adaugi legumele taiate cubulete mici, pui capacul (partial) si continui fierberea la foc mic. Daca nu schimbi apa la linte, pui legumele la fiert in acelasi timp cu lintea.

Cand toate legumele sunt aproape fierte, adaugi usturoiul pisat, uleiul, bulionul, sucul de lamaie si condimentele.

Daca iti place supa picanta, adaugi ardei iute. Pui capacul si lasi sa fiarba la foc domol, iar la primul clocot opresti focul.

De asemenea, daca iti place, servesti supa cu o lingura de smantana, cu branza feta sau parmezan si presari patrunjel sau menta proaspata. 

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.