500g ciuperci albe 1 ceapa alba mai mare 1 morcov 2-3 catei de usturoi 80ml smantana groasa 2-3 linguri de ulei condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Speli bine ceapa si morcovul si le toci marunt. La fel faci si cu ciupercile: le speli, le cureti si le rupi coada pentru a le taia felii mai bine.
Dupa ce ai tocat toate legumele le pui la foc mic intr-o tigaie mai mare impreuna cu uleiul si cu jumatate de pahar de apa. Lasi totul sa fiarba sub capac in jur de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
Ciupercile lasa multa apa in tigaie, dar apa scade treptat pe masura ce ciupercile se fierb. Cand ciupercile s-au inmuiat, micsorezi focul si adaugi usturoiul pisat, smantana si condimentele. Mai lasi 2 minute sa fiarba, presari patrunjelul, inchizi focul si lasi capacul pentru cateva minute.
Ca sa nu se branzeasca smantana cand o pui in tigaie iti recomand sa folosesti smantana proaspata cu 20% grasime, dulce la gust (de casa), folosita la gatit si din cea obisnuita. In plus, trebuie sa amesteci in tigaie constant pana se omogenizeaza compozitia.
Optional, poti sa adaugi chiar de la inceputul prepararii si bucatele de piept de pui. Carnea fiind de pui are suficient timp sa se fiarba.
Pentru varianta de post nu mai adaugi smantana, evident nici carnea de pui.
Aceasta mancare de ciuperci are un gust extraordinar de bun daca folosesti ciuperci de padure: hribi, ghebe sau bureti.
Servesti mancarea (tocanita) de ciuperci cu mamaliga calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu