4-5 bucati de costita de porc, maxim 1 kg 2-3 cartofi 1 morcov 1 ceapa 1 patrunjel 2 1/2l apa 100-150 g de bulion sau 1-2 rosii proaspete 1/2 lamaie sau 200ml bors de putina condimente ( sare, piper, marar, patrunjel verde ) dupa gust poti folosi si un ardei gras
Mod de preparare:
Spala bine costita si pune-o la fiert cu suficienta apa. Apa sa fie rece. Dupa ce a dat in clocot, aduna spuma si mai lasa sa fiarba 30 de minute la foc domol, cu capacul pus. Apoi, pune legumele taiate cubulete, inclusiv cartofii. Morcovul este bun si dat pe razatoare.
Nu e foarte gresit daca scoti carnea fiarta din ciorba inainte de a adauga legumele. Totusi, gustul final este putin schimbat.
Dupa ce carnea a fiert impreuna cu toate legumele, pui bulionul, condimentele (sare, piper, putin marar uscat) si acresti cu zeama de lamaie sau cu bors de putina (dupa preferinta).
Cu toate acestea puse, mai lasi ciorba sa dea un clocot si gataaaa…
La final, ciorba este mult mai savuroasa daca pui patrunjel verde si/sau leustean si o servesti cu ceapa rosie cruda. Optional adaugi o lingura de smantana. Ai sa mai vrei o portie.
A fost greu sa gasesc afumatura, dar a meritat, vreo cinci litri de ciorba au disparut super-rapid si invitatii mei au apreciat-o. Inclusiv cei care gustau ciorba pentru prima data in viata lor :))
3 comentarii:
YAMYYY MAINE FAC SI EU SA VEDEM CUM E
A fost greu sa gasesc afumatura, dar a meritat, vreo cinci litri de ciorba au disparut super-rapid si invitatii mei au apreciat-o. Inclusiv cei care gustau ciorba pentru prima data in viata lor :))
Ma bucur foarte mult ca a fost un succes. Multumesc pentru vizita.
Trimiteți un comentariu