Categorii: Retete cu cartofi, Retete cu porc, Retete cu legume
Ai nevoie de:
(pentru 4-6 porti)
1 kg de cartofi
500 g de costita afumata
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel sau/si 2-3 bucatele de telina
suc de rosii (200ml) sau 2-3 rosii
condimente (sare, piper, frunza de dafin) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala, la foc mic, legumele (morcovul, ceapa, patrunjelul si telina) taiate cubulete le lasi sa se inmoaie putin cu apa (250ml), 2-3 linguri de ulei si frunzele de dafin.
Dupa 10 minute adaugi costita, cartofii taiati in patru si un alt pahar cu apa (250ml). Totul lasi sa fiarba sub capac, la foc mic.
Cand cartofii sunt patrunsi, adaugi sucul de rosii si condimentele lasand sa mai fiarba cateva minute.
Sucul de rosii sau rosiile in general se pun in mancare la sfarsit, cand cartofii s-au fiert, altfel sucul impiedica fierberea completa a cartofilor si acestia raman tari.
Sucul de rosii sau rosiile in general se pun in mancare la sfarsit, cand cartofii s-au fiert, altfel sucul impiedica fierberea completa a cartofilor si acestia raman tari.
Daca presari si putin patrunjel verde e si mai bine.
Ideal este sa servesti mancarea cu muraturi sau salata de varza.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
3 comentarii:
Imi place!
delicios!
Multumesc si sa ai o masa delicioasa!
Trimiteți un comentariu