• Aluaturi
Ai nevoie de:
5 mere
Tava cu mere o pui in cuptorul incalzit in prealabil la 175°
pana se topeste usor zaharul si se caramelizeaza merele. Din cand in cand scoti
tava din cuptor si o scuturi putin ca zaharul sa cuprinda toate bucatile de
mar.
Free Blog Counter
Categorii: Retete cu fructe, Retete cu oua

5 mere
3 oua
50g unt
100g miez de nuca
100g miez de nuca
6 linguri zahar
4 linguri faina alba
4 linguri lapte
2 linguri ulei
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
2 cuisoare macinate
Toate ingredientele sa le pastrezi la temperatura camerei
cateva ore inainte de prepararea prajiturii.
Merele le speli, le cureti de coaja si le feliezi. Feliile
de mere sa fie cam de 1cm grosime. Pe toate le asezi intr-un strat consistent
intr-o tava unsa cu unt. Peste feliile de mere presari 4 linguri de zahar,
praful de scortisoara si stropesti merele cu zeama de lamaie.

In acest
timp, pregatesti aluatul. Separi albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le freci cu 2 linguri de zahar pana se albesc si nu se mai simte
zaharul. Adaugi laptele, uleiul, sarea si omogenizezi compozitia. Pui faina si dupa
ce ai omogenizat bine aluatul adaugi in el coaja de lamaie, cuisoarele macinate
si nucile maruntite.
Albusurile batute spuma le incorporezi in aluat cu ajutorul
unei spatule amestecand foarte usor, ca prajitura sa fie pufoasa si aerata.
Cand merele s-au caramelizat torni aluatul peste ele si mai
lasi tava in cuptor pentru 30 de minute la 180°.
Dupa acest timp, scoti tava din cuptor, o lasi sa se
raceasca 20 minute. Cu lama unui cutit parcurgi marginea tavei ca sa o desparti
de prajitura, apoi rastorni tarta (cu merele deasupra) pe o farfurie.
2 comentarii:
cat de bine arata!!!
Multumesc, iar gustul e pe masura aspectului!
Trimiteți un comentariu