• Dulceturi si gemuri
Categorii: Retete cu fructe, Retete vegetariene, Retete de post, Retete ieftine, Retete simple
Ai nevoie de:
(pentru 1 borcan de 330g)
1kg portocale
1kg zahar
1/3 lamaie
scortisoara sau baton de vanilie (optional)
Mod de preparare:
Portocalele le decojesti si indepartezi partea alba. Eu am indepartat doar partial invelisul alb al portocalelor. Desparti portocalele in felii, pe care le tai cubulete.
Storci lamaia, iar zeama rezultata o torni peste bucatile de portocale. Tot peste portocale presari zaharul si scuturi usor vasul, ca zaharul sa cuprinda toate bucatile de fructe.
Lasi portocalele 2-3 ore ca sa dea drumul la apa si sa se mai topeasca zaharul, dupa care pui fructele la foc.
Iti recomand sa prepari gemul intr-un vas de tuci, la foc mic, amestecand constant pentru cel mult o ora, pana cand gemul este legat.
Gemul de portocale il poti servi imediat dupa racire sau il poti conserva, turnandu-l fierbinte in borcane sterilizate in prealabil in cuptor la 200 grade.
Capsezi etans borcanele, dupa care le asezi intr-o patura pentru o noapte, pana se racesc treptat, apoi pastrezi borcanele intr-un spatiu racoros.
Gemul de portocale are un gust fin, dulce-acrisor, de aceea poti sa-l folosesti si la clatite, gogosi sau diverse prajituri.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
(pentru 1 borcan de 330g)
1kg portocale
1kg zahar
1/3 lamaie
scortisoara sau baton de vanilie (optional)
Mod de preparare:
Portocalele le decojesti si indepartezi partea alba. Eu am indepartat doar partial invelisul alb al portocalelor. Desparti portocalele in felii, pe care le tai cubulete.
Storci lamaia, iar zeama rezultata o torni peste bucatile de portocale. Tot peste portocale presari zaharul si scuturi usor vasul, ca zaharul sa cuprinda toate bucatile de fructe.
Lasi portocalele 2-3 ore ca sa dea drumul la apa si sa se mai topeasca zaharul, dupa care pui fructele la foc.
Iti recomand sa prepari gemul intr-un vas de tuci, la foc mic, amestecand constant pentru cel mult o ora, pana cand gemul este legat.
Gemul de portocale il poti servi imediat dupa racire sau il poti conserva, turnandu-l fierbinte in borcane sterilizate in prealabil in cuptor la 200 grade.
Capsezi etans borcanele, dupa care le asezi intr-o patura pentru o noapte, pana se racesc treptat, apoi pastrezi borcanele intr-un spatiu racoros.
Gemul de portocale are un gust fin, dulce-acrisor, de aceea poti sa-l folosesti si la clatite, gogosi sau diverse prajituri.
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu