• Paste
Ai nevoie de:
(pentru 2-3 portii)
200g paste Penne
10 creveti decorticati prefierti
5 fire ceapa verde
70g vin alb
3 catei de usturoi
3 linguri ulei sau 50g unt
2 linguri zeama de lamaie
condimente (piper, sare, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul lor.
Ceapa si usturoiul le toci marunt si le pui sa se caleasca in ulei (unt) incins (de la ceapa pui doar partea alba).
Cand ceapa s-a inmuiat adaugi crevetii, vinul, zeama de lamaie si patrunjel verde. Condimentezi mancarea si mai lasi totul la foc potrivit pentru 3 minute.
Iti sugerez sa folosesti vin alb de calitate superioara, care accentueaza aroma crevetilor. Eu am ales sa fac aceasta reteta cu creveti nedecorticati.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
(pentru 2-3 portii)
200g paste Penne
10 creveti decorticati prefierti
5 fire ceapa verde
70g vin alb
3 catei de usturoi
3 linguri ulei sau 50g unt
2 linguri zeama de lamaie
condimente (piper, sare, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul lor.
Ceapa si usturoiul le toci marunt si le pui sa se caleasca in ulei (unt) incins (de la ceapa pui doar partea alba).
Cand ceapa s-a inmuiat adaugi crevetii, vinul, zeama de lamaie si patrunjel verde. Condimentezi mancarea si mai lasi totul la foc potrivit pentru 3 minute.
Iti sugerez sa folosesti vin alb de calitate superioara, care accentueaza aroma crevetilor. Eu am ales sa fac aceasta reteta cu creveti nedecorticati.
Mai multe informatii despre creveti gasesti in cadrul acestei retete.
Cand pastele sunt fierte le scurgi de apa si le treci rapid printr-un jet de apa rece (in felul acesta elimini glutenul si nu mai ai probleme cu cresterea glicemiei), le scurgi din nou de apa si le pui peste sosul de creveti. Amesteci usor pastele.
Servesti pastele calde.
Servesti pastele calde.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu