• Dulceturi si gemuri
Ai nevoie de:
(pentru 1 borcan de 330g)
1kg portocale
1kg zahar
1/3 lamaie
scortisoara sau baton de vanilie (optional)
Mod de preparare:
Portocalele le decojesti si indepartezi partea alba. Eu am indepartat doar partial invelisul alb al portocalelor. Desparti portocalele in felii, pe care le tai cubulete.
Storci lamaia, iar zeama rezultata o torni peste bucatile de portocale. Tot peste portocale presari zaharul si scuturi usor vasul, ca zaharul sa cuprinda toate bucatile de fructe.
Lasi portocalele 2-3 ore ca sa dea drumul la apa si sa se mai topeasca zaharul, dupa care pui fructele la foc.
Iti recomand sa prepari gemul intr-un vas de tuci, la foc mic, amestecand constant pentru cel mult o ora, pana cand gemul este legat.
Gemul de portocale il poti servi imediat dupa racire sau il poti conserva, turnandu-l fierbinte in borcane sterilizate in prealabil in cuptor la 200 grade.
Capsezi etans borcanele, dupa care le asezi intr-o patura pentru o noapte, pana se racesc treptat, apoi pastrezi borcanele intr-un spatiu racoros.
Gemul de portocale are un gust fin, dulce-acrisor, de aceea poti sa-l folosesti si la clatite, gogosi sau diverse prajituri.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Categorii: Retete cu fructe, Retete vegetariene, Retete de post, Retete ieftine, Retete simple

(pentru 1 borcan de 330g)
1kg portocale
1kg zahar
1/3 lamaie
scortisoara sau baton de vanilie (optional)

Portocalele le decojesti si indepartezi partea alba. Eu am indepartat doar partial invelisul alb al portocalelor. Desparti portocalele in felii, pe care le tai cubulete.
Storci lamaia, iar zeama rezultata o torni peste bucatile de portocale. Tot peste portocale presari zaharul si scuturi usor vasul, ca zaharul sa cuprinda toate bucatile de fructe.
Lasi portocalele 2-3 ore ca sa dea drumul la apa si sa se mai topeasca zaharul, dupa care pui fructele la foc.

Gemul de portocale il poti servi imediat dupa racire sau il poti conserva, turnandu-l fierbinte in borcane sterilizate in prealabil in cuptor la 200 grade.
Capsezi etans borcanele, dupa care le asezi intr-o patura pentru o noapte, pana se racesc treptat, apoi pastrezi borcanele intr-un spatiu racoros.
Gemul de portocale are un gust fin, dulce-acrisor, de aceea poti sa-l folosesti si la clatite, gogosi sau diverse prajituri.
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu