Gem de portocale

Dulceturi si gemuri


Ai nevoie de:
(pentru 1 borcan de 330g)

1kg portocale
1kg zahar
1/3 lamaie
scortisoara sau baton de vanilie (optional)
 




Mod de preparare:

Portocalele le decojesti si indepartezi partea alba. Eu am indepartat doar partial invelisul alb al portocalelor. Desparti portocalele in felii, pe care le tai cubulete.

Storci lamaia, iar zeama rezultata o torni peste bucatile de portocale. Tot peste portocale presari zaharul si scuturi usor vasul, ca zaharul sa cuprinda toate bucatile de fructe.

Lasi portocalele 2-3 ore ca sa dea drumul la apa si sa se mai topeasca zaharul, dupa care pui fructele la foc.

Iti recomand sa prepari gemul intr-un vas de tuci, la foc mic, amestecand constant pentru cel mult o ora, pana cand gemul este legat.

Gemul de portocale il poti servi imediat dupa racire sau il poti conserva, turnandu-l fierbinte in borcane sterilizate in prealabil in cuptor la 200 grade.

Capsezi etans borcanele, dupa care le asezi intr-o patura pentru o noapte, pana se racesc treptat, apoi pastrezi borcanele intr-un spatiu racoros.

Gemul de portocale are un gust fin, dulce-acrisor, de aceea poti sa-l folosesti si la clatite,  gogosi sau diverse prajituri.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.