• Ciorbe si Supe
Categorii: Retete cu legume, Retete cu pui, Retete cu orez, Retete cu oua
Ai nevoie de:
500g carne de pui
50g orez
2-3 morcovi
1 patrunjel
1/3 telina
1 ceapa
1 ardei si/sau gogosar
2 oua
150ml smantana
6 linguri zeama de lamaie
4l apa
condimente (sare, piper, patrunjel verde)
Mod de preparare:
Sa ai o masa delicioasa!
500g carne de pui
50g orez
2-3 morcovi
1 patrunjel
1/3 telina
1 ceapa
1 ardei si/sau gogosar
2 oua
150ml smantana
6 linguri zeama de lamaie
4l apa
condimente (sare, piper, patrunjel verde)
Mod de preparare:
Carnea o pui la fiert cu apa si sare. Strangi spuma daca este nevoie si fierbi carnea la foc mic, sub capac. Cand carnea este semifiarta adaugi legumele taiate marunt.
Carnea fiarta (intra usor furculita in ea sau se desprinde usor de pe os) o tai fasii si o pui in supa. Acum adaugi in supa si orezul.
Bati bine ouale si adaugi smantana. Torni in oua, putin cate putin (ca sa nu se branzeasca) si amestecand mereu, aproximativ 4 polonice de supa din oala, pana cand amestecul are temperatura apropiata cu cea din oala.
Cand orezul este aproape fiert, adaugi in oala cu supa ouale amestecate cu smantana. Mai lasi supa sa traga un clocot.
La final, adaugi zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt.
Servesti supa de pui cu orez calda impreuna cu un ardei iute.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
2 comentarii:
daca punem 2 creveti putem sa o numim asiatica sau i ar mai trebui niste ingrediente ?
cred ca ar mai trebui si niste ierburi specifice...
Trimiteți un comentariu